Køb whiteboards og få styr på virksomhedens processer

Få en glastavle til kontoret eller hjemmet (foto: kontorting.dk)

Tavler er i mange virksomheder uundværlig. Den bruges til beskeder, til at huske vigtige ting og er generelt et kommunikationsmiddel. Men i kan også brug jeres tavler til at fremme jeres effektivitet og skabe Lean i hverdagen.

 

Hvad er Lean?

Lean er et arbejdsredskab til at fremme virksomhedens effektivitet. Det gør man ved at få så meget muligt ud at så få ressourcer, som det er muligt, og stadig have en stor målbarhed på den lange bane. I Lean processen er en tavle et af de vigtige redskaber – både for administrationen, men også for dem, der er en del af produktionen eller dagligdagen på det operationelle niveau. Det kaldes et visuelt styringsredskab. Hvis du benytter dig af Lean, har du derfor også meget muligt en masse tavler stillet rundt omkring i virksomheden på de forskellige afdelinger. Det er sådan, at du kan se status og forløb på de enkelte sager, og her snakker man om work-flow-management. For rigtigt at kunne lykkedes med Lean og blive en virksomhed med høj effektivitet, er det vigtigt at i opbygger nogle systemer, som både dine ansatte og ledelsen har stor gavn af. Det fjerner nemlig de mange uoverskuelige bunker på skrivebordet.

 

Brug whiteboards til at opfølge med.

En stor del af lean er den opfølgning, der sker når processerne er endt. Det er vigtigt for at kunne måle indsatsen og udbyttet af lean. Her er en opfølgningstavle en af de mest bruge og virkningsfulde tavler. Her kan man tydeligt se hvad det er for nogle mål, der er sat, og om de er nået. Det er vigtigt at medarbejderne har adgang til disse tavler og beslutninger, da de er en vigtig del i at få tingene til at køre rundt i virksomheden. Selvom der er mange at vælge imellem, er den mest effektive tavle et whiteboard. Den er neutral og kan passe ind i de fleste kontorer. Den har en magnetisk overflade, hvilket betyder at den er nem at rengøre, og at i kan sætte ting på, som en almindelig opslagstavle, men også bruge den til at tegne skemaer, work-flows eller skrive beskeder og andet vigtigt i virksomhedens dagligdag. På grund af den hvide baggrund kan i også bruge forskellige farver tusch og sedler for at gøre planlægningen endnu mere overskuelig.

 

 

Læs mere og køb whiteboards her

 

Se mere:

Sæt dine oplevelser og drømme i fotolommer 10×15

Med et ergonomisk tastatur sikrer du dig imod ømme håndled

Tags: , , , , ,

Leave a Comment